ŠTÝLY INTERIEROVÉHO DIZAJNU - Visual real, s.r.o.
Bezplatná konzultácia

Zariaďovanie interiéru je kreatívny proces, ktorý vám umožní vytvoriť si domov, ktorý bude odrážať vašu osobnosť a štýl. Pri výbere štýlu je však dôležité zvážiť niekoľko faktorov, ako sú veľkosť priestoru, vaše finančné možnosti a životný štýl.

Najpopulárnejšie štýly interiérového dizajnu:

Klasický štýl

Klasický štýl je nadčasový a elegantný. Vyznačuje sa použitím kvalitných materiálov, ako je drevo, mramor alebo koža. Nábytok má často jednoduché línie a tvary a je zdobený detailmi, ako sú rezby alebo štuky. Klasický štýl je vhodný do veľkých priestorov, kde môže naplno vyniknúť. Klasický štýl sa vyznačuje použitím neutrálnych farieb, ako je béžová, biela alebo hnedá. Tieto farby vytvárajú pocit pokoja a elegancie.

Moderný štýl

Moderný štýl je minimalistický a funkčný. Vyznačuje sa čistými líniami, jednoduchými tvarmi a použitím moderných materiálov, ako je sklo, kov alebo plast. Nábytok v modernom štýle je často vyrobený z laminátu alebo dyhy a je odolný a praktický. Moderný štýl je vhodný do menších priestorov, kde je dôležité zachovať vzdušnosť a priestrannosť.

Škandinávsky štýl

Škandinávsky štýl je svetlý a vzdušný. Vyznačuje sa použitím prírodných materiálov, ako je drevo, kameň alebo sklo. Nábytok v škandinávskom štýle je často vyrobený z masívneho dreva a je jednoduchý a funkčný. Škandinávsky štýl je vhodný do všetkých priestorov, kde chcete vytvoriť útulnú a príjemnú atmosféru. Použitím jednoduchých dekorácií, ako sú napríklad rastliny, fotografie alebo vankúše. Tieto dekorácie dodávajú interiéru pocit útulnosti a pohodlia. Škandinávskom štýle sa vyznačuje použitím svetlých a neutrálnych farieb, ako je biela, béžová alebo sivá.

Bohémsky štýl

Bohémsky štýl interiéru je eklektický, farebný, uvoľnený a bezstarostný. Vyznačuje sa použitím rôznych štýlov a materiálov. Nábytok v bohémskom štýle je často starožitný alebo ručne vyrobený a je plný detailov. Bohémsky štýl je vhodný do veľkých priestorov, kde môžete experimentovať s rôznymi kombináciami. Vyznačuje použitím pestrej palety farieb, vrátane sýtych farieb, ako je červená, modrá alebo zelená. Rôzne  materiály, vrátane dreva, kovu, kameňa, textilu a kože.  Pre Bohémsky štýl je charakteristický  jedinečnými a osobnými dekoráciami, ako sú napríklad umenie, suveníry z cestovania alebo starožitnosti.

Vintage štýl

Vintage štýl je nostalgický a elegantný. Vyznačuje sa použitím starožitného nábytku a doplnkov. Vintage štýl je vhodný do všetkých priestorov, kde chcete vytvoriť atmosféru minulých čias. Vintage štýl sa charakterizuje  použitím kvalitných materiálov, ako je drevo, koža alebo kov. Charakteristické farby pre tento štýl sú   tlmené a pastelové farby, ako je béžová, hnedá alebo modrá. Starožitné dekorácie, ako sú napríklad obrazy, sochy alebo vázy. Tieto dekorácie dodávajú interiéru pocit útulnosti a pohodlia.

Rustikálny štýl

Rustikálny štýl je útulný a príjemný. Vyznačuje sa použitím prírodných materiálov, ako je drevo, kameň alebo koža. Nábytok v rustikálnom štýle je často vyrobený z masívneho dreva a má jednoduchý dizajn. Charakteristické farby sú  neutrálnych a zemitých tónov, ako je béžová, hnedá alebo sivá. Tieto farby vytvárajú pocit prirodzenosti a útulnosti.

Glamour štýl

Glamour štýl je elegantný a štýlový. Glamour štýl je štýl, ktorý sa vyznačuje použitím luxusných materiálov, ako je zamat, hodváb a krištáľ. Nábytok v glamour štýle je často elegantný a sofistikovaný, často s ozdobnými detailmi. Glamour štýl je vhodný do veľkých priestorov, kde môže naplno vyniknúť. Glamour štýl sa vyznačuje použitím sýtych farieb, ako je červená, modrá alebo zelená. Tieto farby vytvárajú pocit luxusu a elegancie. Niekedy sa však v glamour štýle používajú aj neutrálne farby, ako je béžová alebo biela. Tieto farby sa zvyčajne používajú na zvýraznenie určitých prvkov interiéru, ako sú napríklad obrazy alebo sochy.

Art deco štýl

Art deco štýl je elegantný a moderný. Vyznačuje sa použitím geometrických tvarov, výrazných farieb a lesklých materiálov. Nábytok v art deco štýle je často vyrobený z kovu, dreva alebo mramoru a je zdobený ornamentmi. Art deco štýl je vhodný do veľkých priestorov, kde môžete vytvoriť skutočný luxus.  Art deco štýl sa vyznačuje použitím sýtych farieb, ako je červená, modrá alebo zelená. Tieto farby vytvárajú pocit luxusu a elegancie.

Industriálny štýl

Industriálny štýl je interiérový štýl, ktorý vychádza zo starých tovární a priemyselných priestorov, ktoré boli premenené na obytné priestory. Industriálny štýl sa vyznačuje použitím surových a neopracovaných materiálov, ako je betón, tehla, kov alebo drevo. Betón a tehla sú často ponechané v pôvodnom stave, aby zdôraznili svoj industriálny charakter. Industriálny štýl  je charakteristický  použitím neutrálnych farieb, ako je biela, čierna alebo sivá. Vyznačuje sa  použitím jednoduchých línií a tvarov. Nábytok má často jednoduché geometrické tvary, ako sú obdĺžniky, štvorce alebo lichobežníky. V  Industriálnom štýle sa používajú jednoduché dekorácie, ako sú napríklad plagáty, fotografie alebo obrazy v čierno-bielom prevedení. 

 

Visual real, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.

Zanechať kontakt


Zanechajte mi Váš kontakt a obratom sa vám ozvem

Napísať správu