PREDSCHVÁLENIE HYPOTEKÁRNEHO ÚVERU: ZÍSKAJTE ISTOTU PRED KÚPOU NEHNUTEĽNOSTI - Visual real, s.r.o.
Bezplatná konzultácia

Kúpa nehnuteľnosti je jedným z njvýznamnejších rozhodnutí v živote mnohých ľudí. Hypotekárny úver sa často stáva nevyhnutným nástrojom, ktorý vám pomôže realizovať váš sen o vlastnom bývaní. Aby ste však mohli vstúpiť do procesu kúpy nehnuteľnosti s istotou a sebavedomím, môžete využiť možnosť predschválenia hypotekárneho úveru.

AKÉ VÝHODY VÁM POSKYTNE PREDSCHVÁLENÝ HYPOTEKÁRNY ÚVER?

  1. LEPŠIE VYJEDNÁVACIA POZÍCIA. Ak ste si dohodli obhliadku nehnuteľnosti, a tá sa vám páči, predschválený hypotekárny úver vám poskytuje výhodu. V situácii, kde viacerí záujemcovia sú ochotní uzavrieť rezervačnú zmluvu, majiteľ preferuje kupujúceho s predschváleným hypotekárnym úverom. To vám zaručuje bezrizikovú transakciu a môže vám pomôcť vyjednať lepšiu cenu.

  2. ZMENA ZAMESTNÁVATEĽA. Pri žiadosti o hypotekárny úver nesmiete byť v skúšobnej ani výpovednej lehote. Dostali ste lepšiu ponuku u iného zamestnávateľa, ale plánujete kupovať a predávať nehnuteľnosť? Akonáhle podpíšete úverovú zmluvu, môžete bez problémov zmeniť zamestnávateľa a najbližší pol rok môžete bez starostí hľadať svoju vysvnívanú nehnuteľnosť.

  3. DOČASNE VYŠŠÍ PRÍJEM. Akú výšku hypotekárnehu úveru viete získať ovplyvňuje priemerná výška vášho príjmu za 6 mesiacov (ČSOB banka) alebo 12 mesiacov (Unicredit Bank). Mali ste posledné výplaty vyššie, pretože ste dostali 13 plat, pracovali nadčasy alebo ste dostali od zamestnávateľa k výplate rôzne odmeny? Toto je pre vás ideálna príležitosť nechať si predschváliť hypotekárny úver a najbližší pol rok si viete bez stresu hľadať nehnuteľnosť s istotou, že vám nižšia výplata či nečakaná choroba nezníži výšku hypotekárneho úveru.

V KTORÝCH BANKÁCH JE MOŽNÉ NECHAŤ SI PREDSCHVÁLIŤ HYPOTEKÁRNY ÚVER?

V súčasnosti poskytuje predschválenie hypotekárneho úveru Československá obchodná banka, a.s.  a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s..

Aktuálne Úrokové Sadzby:

ČSOB

FIX 3

FIX 5

FIX 10

FIX 20

%

4,29

4,29

4,49

4,79

 

Unicredit

FIX 3

FIX 4

FIX 5

FIX 7

FIX 10

Bez poistenia úveru v %

4,39

4,39

4,49

5,49

5,49

S poistením uveru v %

4,19

4,19

4,29

5,29

5,29

(Vzhľadom na dynamiku finančného trhu sa úrokové sadzby môžu meniť. Je však dôležité sledovať aktuálne informácie od konkrétnych bánk, aby ste získali presný obraz o momentálnych podmienkach.)

Poplatok za spracovanie úveru:

Banky si účtújú rôzne poplatky za spracovanie hypotekárneho úveru.

Československá obchodná banka, a.s. : 250,-EUR.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.:  Prí hypotekárnom úvere s poistením 0,-EUR. Pri hypotekárnom úvere bez poistenia 1% z úveru. Poplatok je maximálne 1.000,-EUR a je rozpočítaný do mesačnej splátky. Maximálne si teda preplatíte 2,78,-EUR k mesačnej splátke.

Poplatok za nečerpanie úveru:

V prípade, že si nenájdete nehnuteľnosť a hypotekárny úver nenačerpáte, banka si môže účtovať poplatok.

Československá obchodná banka, a.s. : 0 ,-EUR.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.:  500,-EUR.

Porovnanie splátky úveru:

Porovnanie výšky mesačnej splátky hypotekárneho úveru na 100.000,-EUR so splatnosťou 30 rokov.

Účel hypotekárneho úveru:

Československá obchodná banka, a.s. - účel kúpa nehnuteľnosti.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia - účel kúpa a výstavba nehnuteľnosti. Pri účele výstavba nehnuteľnosti musíte mať stavebné povolenie.

 

Predschválenie hypotekárneho úveru môže byť kľúčom k bezpečnejšiemu a lepšiemu nákupu vášho domu. Je to proces, ktorý vám dáva väčšiu kontrolu nad vašimi financiami a umožňuje vám s istotou kročiť do sveta nehnuteľností. Predtým, než vstúpite do tejto dôležitej životnej fázy, zvážte možnosť predschválenia hypotekárneho úveru pre pokojnejšiu a istejšiu cestu k vlastnému bývaniu.

Ako realitná kancelária pre našich klientov zabezpečujeme kompletné finančné poradenstvo a asistenciu od počiatočných prepočtov, cez podanie žiadosti a asistenciu počas celého priebehu schvaľovania úveru až po úspešné načerpanie hypotekárneho úveru.

Visual real, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.

Zanechať kontakt


Zanechajte mi Váš kontakt a obratom sa vám ozvem

Napísať správu