7 dôvodov, prečo je exkluzívny predaj správna voľba - Visual real, s.r.o.
Bezplatná konzultácia


Prečítajte si sedem dôvodov, prečo je exkluzívny predaj cez jednu realitnú kanceláriu výhodnejší v porovnaní s predajom cez viaceré realitné kancelárie bez exkluzivity.

1. Poradenstvo na mieru

Prvý dojem predáva. Zanesené špáry v kúpeľni, fľaky na stenách či osobné predmety na očiach môžu odplašiť potenciálnych kupcov. Poradíme vám, ako nehnuteľnosť upraviť tak, aby ste ju predali za čo najviac peňazí. Viac sa dozviete v našom článku.  

2. Efektívna inzercia na portáloch

Ak zveríte predaj nehnuteľnosti do rúk viacerým realitným kanceláriám, inzerát sa bude opakovať. Vyvoláte dojem, že nehnuteľnosť neviete predať. Klient tak získa priestor na zjednávanie ceny. Je to kontraproduktívne.

Kvalita inzercie sa navyše pri každej realitnej kancelárii líši. Často sa stáva, že klient si omylom dohodne obhliadku jednej nehnuteľnosti s dvoma maklérmi. Vo Visual Real inzerujeme nehnuteľnosti na všetkých portáloch.   

3. Dohodnutá výška provízie sa nemení

Ak sa rozhodnete pre exkluzívny predaj nehnuteľnosti, vopred dohodnutá výška provízie sa nebude meniť. Pri predaji cez viaceré realitné kancelárie bez exkluzivity sa stáva, že províziu si zodpovedné realitky podelia. Každá realitná kancelária pracuje s inou výškou provízie, čo môže spôsobiť chaos na inzertných portáloch. Vo Visual Real navyše za exkluzívny predaj získate zľavu z výšky provízie.


4. Dosiahnete čo najvyššiu predajnú cenu

Dobrý realitný maklér má pri exkluzívnom predaji prehľad o všetkých záujemcoch. Vie, aký je záujem o nehnuteľnosť a čo klientov odrádza. Na základe toho môže presnejšie určiť, aká je šanca na predaj nehnuteľnosti pri aktuálnej cene, prípadne koľko spustiť z ceny. Vo Visual Real začíname na vyššej cene, ktorú postupne podľa potreby znižujeme. Viac sa dočítate v našom článku.

Pri predaji nehnuteľnosti prostredníctvom viacerých realitných kancelárií, každá realitka aktualizuje a topuje inzeráty v rôznom čase. Poradie medzi jednotlivými inzerátmi sa niekedy prehodí, aj keď je inzerát topovaný. Nastáva chaos. Raz sa ozýva viac klientov jednému maklérovi, inokedy druhému maklérovi. V konečnom dôsledku maklér stráca prehľad o skutočnom záujme o nehnuteľnosť. Pripravujete sa tak o najdôležitejšiu službu, ktorú realitné kancelárie poskytujú - poradiť vám.

5. Najlepšie podmienky pre vás

Pri predaji prostredníctvom viacerých realitiek vzniká nežiaduca konkurencia medzi maklérmi. Zaplatené dostane iba ten maklér, ktorý nehnuteľnosť nakoniec predá. Preto sa vás bude snažiť presvedčiť o znížení ceny pre klienta, aby nehnuteľnosť predal čo najskôr.

„Nech realitné kancelárie bojujú medzi sebou a vyhrá ten lepší.“ - Túto vetu sme počuli nespočetne veľakrát. Nakoniec však realitné kancelárie budú bojovať s vami o zníženie ceny, nie vo váš prospech. Pri exkluzívnom predaji maklér pracuje tak, aby vyjednal čo najlepšie podmienky a získal ďalšieho spokojného klienta.

6. Plánovanie procesov do najmenších detailov

Po prejavení záujmu o kúpu nehnuteľnosti celý proces nekončí, iba začína. Je potrebné dohodnúť sa na podmienkach odovzdania nehnuteľnosti, spôsobe vyplatenia kúpnej ceny, termínoch podpisu kúpnej zmluvy, zmluvných podmienkach a pokutách za ich nedodržanie. Ak maklér nenaplánoval proces dôsledne, v budúcnosti môže vzniknúť problém.

Na druhej strane kupujúci potrebuje vybaviť hypotekárny úver, ku ktorému potrebuje podklady a znalecký posudok. Po náročnom procese podpisu kúpnej zmluvy ešte stále nie je koniec. Na kupujúceho čaká prihlásenie sa u správcu domu, prepis elektriny, plynu a nahlásenie koncesionárskym poplatkov. 

Kompletný zoznam povinností po predaji alebo kúpe nehnuteľnosti nájdete TU. Je dôležité vybrať si realitnú kanceláriu, ktorá na všetky potrebné procesy spojené s predajom nehnuteľnosti upozorní. Vo Visual Real po odovzdaní nehnuteľnosti nekončíme. Všetky povinnosti za vás vybavíme my. Pri exkluzívnom predaji vás nič nečakané neprekvapí.

7. Optimalizovanie výdavkov na marketing

Maklér pri každej ponuke vstupuje do rizika, že majiteľ si nakoniec predaj nehnuteľnosti rozmyslí (napríklad z rodinných dôvodov). Vo Visual Real počítame s tým, že napriek vynaloženému času a peniazom na marketing, môžeme byť stratoví. Preto ak vieme, že nehnuteľnosť má v ponuke iná realitná kancelária a existuje veľká šanca, že ju nakoniec predá, všetky marketingové výdavky znížime na minimum.  

Čo dodať na záver?

Väčšina ľudí si myslí, že čím viac realitiek predáva ich nehnuteľnosť, tým rýchlejšie sa predá. Vo Visual Real odporúčame vybrať si jednu realitnú kanceláriu, ktorá sa postará o všetko. Dobrý realitný maklér ocení nehnuteľnosť, odhadne možný potenciál prípadnými úpravami a navrhne stratégiu predaja. Odporúčame začať na vyššej (nie prehnanej) cene, ktorú budeme postupne korigovať. Ďalej si zoberieme na mušku marketing a pripravíme fotky, vizualizácie či videá a informujeme vás o záujme o nehnuteľnosť.

Je dôležité vybrať si realitného makléra, ktorý vám sadne aj po osobnej stránke, keďže spolu budete pravidelne komunikovať aj niekoľko mesiacov. Kontaktujte nás na telefónnom čísle +421 948 863 836 alebo mailom na seman@visualreal.sk a dohodnite si konzultáciu zdarma.

Visual real, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.

Zanechať kontakt


Zanechajte mi Váš kontakt a obratom sa vám ozvem

Napísať správu